Om Ånstadsmed

Aanstadsmed – eller Ånstadsmed – er et enmannsfirma startet i 2003 på hobbybasis, og registrert som enkeltmannsforetak i 2008. Undertegnede Jens-Erik Wielsgaard, som er født på Ånstad i Ibestad kommune, har drevet firmaet på deltid, og tatt utdannelse i smedfaget underveis – med Svennebrev i 2009.

Firmaet er registrert med «Smed, kunstsmiing, beslagssmiing og gårdssmie» som virksomhet. Etter noen år med ideell innstiling til faget, og egenutvikling/produksjon for salg (se galleri for enkeltartikler) fokuserer jeg nå på bestillingsarbeider, restaurering/replikering og kurs i smiing.

Det har blitt et flertall kurs over hele landet, med mellom 30 og 40 elever til i dag. Anerkjennelse for dette både fra elever og annet hold er mottatt, med stor takk.

Fra Juni i 2017 er Aanstadsmed mesterbedrift. Samtidig driver jeg smie i Fredriksten festning i Halden - i vakre omgivelser med ideelle muligheter for både kurs og bestillingsarbeider. Å være mesterbedrift gir forpliktelser i forhold til både service og kvalitet, men gir også legitimitet i forhold til det jeg tilbyr.

Fra 2019 har jeg lærling, han skal rettledes fram til svennebrev i 2021 - og det skal han bestå - det er min vilje! Vi trives for øvrig godt i hverandres selskap.

Dessuten har jeg hos meg to praksiskandidater, hvorav den ene er klar for svenneprøve i år, etter at den obliatoriske teorieksamen er bestått.

Jeg arbeider for å legge til rette for praksiskandidater - det er mange som ikke får lærling-plass -
du kan lese om norsk smedlaug her

I perioden 2020-2023 er jeg for øvrig oppnevnt som medlem i prøvenemda for smedfaget i Viken.Firmaadresse:

Jens-Erik Wielsgaard Langstrand / Ånstadsmed

Generalveien 6

1769 HALDEN


Besøksadresse: Festningssmia på Fredriksten etter avtale

Mail: jens-erik@aanstadsmed.no

Telefon: 0047 48 29 55 51

Firmanummer: 993 028 770

Kontonummer: 0539 49 54448