Kurs og Workshop

Mange finner det å smi fasinerende – slik jeg gjør det selv. Å formidle kunnskap om dette gjennom teori og praksis har gitt meg stor tilfredsstillelse i de mange kursene jeg har arrangert hittil, og dette vil jeg fortsette med.

Kursene foregår i smia på Fredriksten Festning i Halden, muliges på Røros, eller i en smie nærme deg. Kursene ligger på to nivåer – Grunnleggende, og Viderekommen.

I grunnleggende lærer vi om verktøy og utstyr, og tar for oss prinsippene forming av jernet. HMS inngår – det er viktig å forebygge «tennisalbue» og hørsels-skader/brannsår.

I viderekommen bruker vi det du kan allerede og jobber med tema etter ønske – for eksempel akantus-planter eller annet organisk, eller esse-sveising.

Når har jeg kurs? Jeg arrangerer kurs når det er nok interesserte til at det lønner seg – det er fra to til seks deltagere. Kursene varer vanligvis tre dager eller en week-end, alt etter hva som er ønskelig. Du finner kurs-planen (kalenderen) under knappen "Kursplan" - den med kart og kompass.

Workshop annonseres spesielt, og er et tilbud til de som har gått på kurs hos meg eller har øving annensteds fra - det er en forutsetning for at en skal få noe ut av sesjonen. Workshop koster NOK 350.- som dekker alt.

Workshops er på lørdager og onsdager, og varer 4-5 timer, med et spesielt tema, feks herding, essesveising, vriteknikker, verktøysmiing (tenger) og lignende.

Weekend-kursene koster 3700.- - også her er alt dekket, kull, stål, gass, og varm lunsj lørdag og søndag, pluss besøk på et objekt i festningen som ikke er åpent for publikum ellers - og det er mye spennende der!

OBS: Forskuddsbetaling gjelder, og på kursene er det påmeldingsfrist 14 dager før kursstart.


Vil du gå på kurs? Ta kontakt og meld din interesse! Kursplan finner du her!